{ "title": "Balık Kurdu", "image": "https://www.kurt.gen.tr/images/balik-kurdu.jpg", "date": "21.01.2024 09:03:20", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Balık kurdu, dışı kumla kaplı, uzunca ve içi yuvarlak bir zar içerisinde kendini korumaktadır. Bu nedenle boru kurdu diye adlandırılır. Öbür balık yemlerine oranla daha narin ve dayanıksızdır. Avda kullanılacak boru kurdunun diri ve canlı olması çok mühimdir. Ölü veya sıcakta beklemiş boru kurdu yumuşar ve zokaya takılması zorlaşır, elbette ölü boru kurdu'da avın verimsiz geçmesine yol açar.

Balık kurdu olta balıkçılığına özel olarak yetiştirilen yeni nesil canlı balık yemidir. En kocaman özelliği diğer canlı yemlere nispeten daha uzunca zaman yaşamasıdır. Uyumlu ortam sağlandığında 7 gün civarı yaşayabilmektedir. (14 gün civarı yaşayabildiği gözlemlenmiştir.) Öbür canlı yemlere nispeten daha katı olması ve kancada daha uzunca zaman kalması sebebiyle balıkçılıkta daha çok başarı sağlamaktadır. An bakımından olta balıkçılığında kullanılan en güzel ve en randımanlı canlı yemdir. Balık kurdu şimdiden ülkemizin bütün denizlerinde denenmiş ve Eşkina, Fangri, Mercan, Kefal, Barbun, Karagöz ve Mırmır benzeri pek çok çeşitli balık yakalanmıştır. Olta balıkçılığına gönül vermiş pek çok üstat şimdiden Çin boru kurtlarını denemiş ve oldukça başarılı olduğunu toplumsal basında paylaşmıştır.

Olta balıkçılığında neden balık kurdu kullanılmalıdır?
Muhafazası

Bu yemi saklamak amaçlı iki metot bulunur;
Boru kurdu, cansız olarak bir işinize yaramayacaktır. Bu sebeple ya avlanmaya giderken yanınızda olması gerekir. Boru kurdunu yemciden canlı olarak alıp gitmeli ya da elinizde yer alan balık kurtlarını, yukarıda anlattığımız biçimlerde, canlı olarak muhafaza etmelisiniz. Bayatlama meydana gelen boru kurtlarını kullanmayın. İğneye takmanız zor olacaktır ayrıca daha oltanızı atarken dağılacaklardır.

" } ] }